
Orc NitroPlus
Ürün Açıklaması
Orc-NitroPlus, tamamı suda eriyen, köklerden ve yapraklardan kolayca alınabilien, bitkilerin azot ihtiyacını karşılamada etkili bir üründür. Bitkilerde erken gelişim döneminde tek başına veya gübrelerle birlikte uygulanması tavsiye edilir.
Toplam Azot (N) | % 15 |
Amonyum Azotu (N) | % 11,3 |
Üre Azotu (N) | % 3,7 |
BİTKİ | TOPRAKTAN | YAPRAKTAN |
Sebzecilik, Bahçecilik ve Bağcılıkta | Bakım besleme dozajı 200-300 ml/da | 150-200 ml/100 lt suya Toplam tüketim sezonda toplam 1,5-2,0 lt/da. Başlıca çiçeklenme öncesi |
Elma, Armut, Nar, Kiraz (Yumuşak ve sert çekirdekli meyvelerde) | Hafif eksilişte 300-400 ml/da | 150-200 ml/100 lt suya tomurcuk dönemi ve tutum sonrasında. Sezonda toplam tüketim 1-1,5 lt/da |
Bağcılıkta, Zeytin Ağaçlarında, Narenciye | Önemli derecede eksilişte 400-500 ml/da | 300-500 ml/100 lt suya Sezonda toplam tüketim 2-3 lt/da (çiçeklenme öncesi, tutumda ve sonrasında) |
Pancar, Ayçiçeği, Patates, Havuç ve Yumru Bitkiler | Sezonda 1-2 doz Maksimum | 300-500 ml/100 lt/da erken gelişim döneminde. Sezonda toplam tüketim 1,5-3 lt/da |
Yonca, Pamuk ve Endüstri Bitkilerinde | Sezonda toplam doz Maks. defa/yıl 1-3 | 200-300 ml/da Sezonda toplam tüketim 1-1,5 lt/da |
Kullanım Tavsiyeleri
Orc-NitroPlus, şeaf renkte ve formda sıvı bir gübre çözeltisidir. pH 7 olan ürün yapraktan uygulamalarda yakıcı etki yapmaz. Yapraktan ve damlama sistemlerinde rahatlıkla kullanılır. Geniş bir zirai ürün yelpazesinde kullanılabilen Orc-NitroPlus, yetiştirme dönemi boyunca 3-4 defa tekrarı tavsiye edilir.
Orc-NitroPlus, aşırı sıcak dönemlerde ve aşırı susuz bitkilerde yapraktan uygulanmamalıdır. Bitkilerin özellikle külleme gibi hastalıkların baskısı altında olduğu dönemlerde bitkiye direnç sağlamak için ve böcek mücadelesi yapıldığı dönemlerde böcek ve mantar ilaçları ile birlikte sinerjik etki için kullanılması tavsiye edilir. Kükürt leke yapmayan formda ve bitkide kloroplast yoğunluğunu dolaylı olarak fotosentezi teşvik eder.
• Klorofil yoğunluğunu artırır.
• Hastalıklara direnç oluşturur.
• Amino asit sentezine katkı sağlar.
• Meyvelerde renklenme ve aroma oluşumunu teşvik eder